Sprekers en gasten

Spreker van de Sophie Redmondlezing 2024: Eileen Stornebrink

Stichting Between the Lines (BTL), Vereniging Ons Suriname en de OBA nodigt iedereen uit voor de Sophie Redmondlezing. Dit bijzondere evenement, geinitieerd door Stichting Between the Lines, is een verbindingsplatform voor vrouwen waar inspiratie, dialoog en het vieren van vrouwelijke kracht centraal staan.

Met groot genoegen kondigen wij de keynote speaker aan voor de Dr. Sophie Redmondlezing 2024: Eileen Stornebrink, een jonge en veelbelovende architect en programmamaker met een indrukwekkend portfolio.

Reserveer hier uw kaarten

Eileen Stornebrink, afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, is medeoprichter van Studio Inscape, een innovatieve ontwerppraktijk met een diepgaande focus op architectuur, landschapsarchitectuur, ecologie en filosofie. Haar toewijding aan ruimtelijk onderzoek en interventies heeft niet alleen lokaal, maar ook internationaal impact gehad. In haar rol als keynote speaker zal Eileen Stornebrink haar inzichten delen over de cruciale verbinding tussen architectuur, ecologie en maatschappelijke vraagstukken. Haar ervaringen, waaronder samenwerkingen met het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) en bijdragen aan projecten in Nederland en Suriname, maken haar een inspirerende spreker voor de Dr. Sophie Redmondlezing. Wij kijken ernaar uit om Eileen Stornebrink te verwelkomen op dit bijzondere evenement, waar haar visie en expertise ongetwijfeld een waardevolle toevoeging zullen zijn aan de dialoog over de hedendaagse uitdagingen binnen de architectuur en stedenbouw.

De Sophie Redmond-lezing is een platform waarbij professionele vrouwen hun ervaringen met ons delen.

Op zondag

OBA Oosterdok, OBA Theater

Eileen Stornebrink

1
Gouden Vioolspeld

Over ons

Stichting Between The Lines heeft het initiatief genomen om jaarlijks een lezing te organiseren waar De Inspiratie Van Sophie Redmond centraal staat.

Dokter Sophie Redmond

Dokter Sophie RedmondLezing 2024 door Eileen Stornebrink

Op tot uur kunt u de Sophie Redmondlezing 2023 bijwonen.

Reserveer hier uw kaarten

Lezing "De inspiratie van Sophie Redmond" en de uitreiking van de Gouden Vioolspeld

Wie was dokter Sophie Redmond?

Dokter Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen maar zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste. Sophie schreef ook theaterstukken.

Sophie Redmond is een belangrijke vrouw geweest in de vrouwengeschiedenis van Suriname en wordt geroemd om haar karakter en doorzettingsvermogen. Sophie Redmond inspireert zestig jaar na haar dood nog steeds heel veel vrouwen.

Gouden Vioolspeld

Jaarlijks wordt deze onderscheiding toegekend aan een persoon die in de geest van Sophie Redmond, een persoon die inspireert en die wordt gezien als een rolmodel door buitengewone prestaties op maatschappelijk en/of cultureel gebied.

Nieuws

Geschiedenis

Elfde Sophie Redmondlezing

Spreker
Eileen Stornebrink
Gouden Vioolspeld
?

Achtste Sophie Redmondlezing

Spreker
Marian Spier
Gouden Vioolspeld
Twie Tjoa

Vierde Sophie Redmondlezing

Spreker
drs Cynthia Blanker
Gouden Vioolspeld
Gerda Havertong

Derde Sophie Redmondlezing

Spreker
dr Hariette Verwey
Gouden Vioolspeld
dr Hariette Verwey

Tweede Sophie Redmondlezing

Spreker
mr Ruth Wijdenbosch
Gouden Vioolspeld
Annemarie Hunsel

Eerste Sophie Redmondlezing

Spreker
dr. Joyce Sylvester
Gouden Vioolspeld
Thea Doelwijt

Event FAQs

Toegangsprijs

We vragen € 15,00. Niet dat we er rijk van worden, want hiermee hopen we de kosten te dekken: onkostenvergoeding voor de sprekers, aankleding van de zaal, de geluidstechnicus enz.

Moet ik reserveren?

Reserveer hier uw kaarten
Bezoekers die hebben gereserveerd gaan voor. De kans bestaat dat u bij grote drukte het evenement niet mee kan maken als u niet heeft gereserveerd.
Reserveren/aanmelden:

Welke activiteiten kan ik verwachten

Het draait om de 'inspiratie van Sophie Redmond'. Met de lezing deelt onze keynote speaker haar ervaringen, hoe ze obstakels heeft overwonnen om te komen waar ze nu is. In de praktijk is de lezing ook een plek waar vrouwen elkaar ontmoeten, waar vrouwen geïnspireerd worden tot nieuwe samenwerkingen.

Is er ook catering aanwezig

Jazeker. gedurende de middag zijn er heerlijke maaltijden uit de Surinaamse keuken verkrijgbaar (maaltijd is NIET bij de toegang inbegrepen).

Meer informatie

Bel voor vragen: 06 41 55 91 12

Media

Voorgaande edities

  • Dr. Harriette Verwey, keynote speaker van de Sophie Redmondlezing in 2015
  • Gouden Vioolspelddragers