Sprekers en gasten

Spreker van de zevende Sophie Redmondlezing: Marga Weimans

Marga Weimans, spreker van de zevende dr. Sophie Redmondlezing

Met trots presenteren wij de spreker van de zevende dr. Sophie Redmondlezing.

Marga Weimans, één van de meest opvallende Nederlandse modeontwerpers van dit moment, is de spreker van de zevende dr. Sophie Redmondlezing.

Marga Weimans (Rotterdam, 24 juni 1970) studeerde in 2005 als eerste Nederlandse modeontwerpster af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Marga Weimans maakt krachtige modeontwerpen met een verhaal. In haar werk zoekt ze de grens op tussen mode, architectuur, kunst en technologie.

In 2006 begon ze haar eigen label in Rotterdam. Haar eerste collectie, Debut werd in 2008 gepresenteerd in Parijs en in 2009 vertoond in het Groninger Museum. In 2013 ging haar collectie Body Archive in première op de Amsterdam Fashion Week en werd ze genomineerd voor de Rotterdam Designprijs.

In 2014 ging zij in de documentaire FASHION HOUSE MARGA WEIMANS op zoek naar haar Surinaamse roots in de binnenlanden van Suriname. Haar zelfvertrouwen, kwetsbaarheid en puurheid hebben haar gemaakt tot de succesvolle vrouw die ze vandaag de dag is.

Op zondag

Vereniging Ons Suriname
Amsterdam

+/-100
Zitplaatsen

1
Gouden Vioolspeld

Over ons

Stichting Between The Lines heeft het initiatief genomen om jaarlijks een lezing te organiseren waar De Inspiratie Van Sophie Redmond centraal staat.

Dokter Sophie Redmond

Dokter Sophie RedmondLezing 2019 door Marga Weimans

van tot uur in Vereniging Ons Suriname in Amsterdam

Lezing "De inspiratie van Sophie Redmond" en de uitreiking van de Gouden Vioolspeld

Wie was dokter Sophie Redmond?

Dokter Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen maar zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste. Sophie schreef ook theaterstukken.

Sophie Redmond is een belangrijke vrouw geweest in de vrouwengeschiedenis van Suriname en wordt geroemd om haar karakter en doorzettingsvermogen. Sophie Redmond inspireert zestig jaar na haar dood nog steeds heel veel vrouwen.

Gouden Vioolspeld

Jaarlijks wordt deze onderscheiding toegekend aan een vrouw die in de geest van Sophie Redmond, een vrouw die inspireert en die wordt gezien als een rolmodel door buitengewone prestaties op maatschappelijk en/of cultureel gebied.

Geschiedenis

Vierde Sophie Redmondlezing

Spreker
drs Cynthia Blanker
Gouden Vioolspeld
Gerda Havertong

Derde Sophie Redmondlezing

Spreker
dr Hariette Verwey
Gouden Vioolspeld
dr Hariette Verwey

Tweede Sophie Redmondlezing

Spreker
mr Ruth Wijdenbosch
Gouden Vioolspeld
Annemarie Hunsel

Eerste Sophie Redmondlezing

Spreker
dr. Joyce Sylvester
Gouden Vioolspeld
Thea Doelwijt

Event FAQs

Toegangsprijs

We vragen € 10. Niet dat we er rijk van worden, want hiermee hopen we de kosten te dekken: Huur van de zaal, onkostenvergoeding voor de sprekers, aankleding van de zaal, de geluidstechnicus enz.

Moet ik reserveren?

Bezoekers die hebben gereserveerd gaan voor. De kans bestaat dat u bij grote drukte het evenement niet mee kan maken als u niet heeft gereserveerd.
Reserveren/aanmelden:info@double7fm.nl tel: 06 41 55 91 12

Welke activiteiten kan ik verwachten

Het draait om de 'inspiratie van Sophie Redmond'. Met de lezing deelt onze keynote speaker haar ervaringen, hoe ze obstakels heeft overwonnen om te komen waar ze nu is. In de praktijk is de lezing ook een plek waar vrouwen elkaar ontmoeten, waar vrouwen geïnspireerd worden tot nieuwe samenwerkingen.

Is er ook catering aanwezig

Jazeker. gedurende de middag zijn er heerlijke maaltijden uit de Surinaamse keuken verkrijgbaar (maaltijd is NIET bij de toegang inbegrepen).

Meer informatie

Bel voor vragen: 06 41 55 91 12

Media

  • Flyer Marga Weimans Sophie Redmondlezing 2019

Voorgaande edities

  • Dr. Harriette Verwey, keynote speaker van de Sophie Redmondlezing in 2015
  • Gouden Vioolspelddragers