Sprekers en gasten

Spreker van de Sophie Redmondlezing 2023: Marian Duff

10 jaar dokter Sophie Redmondlezing! Wij zijn ontzettend blij en trots om museumdirecteur Marian Duff te mogen verwelkomen als de keynote spreker van de dokter Sophie Redmondlezing 2023.

Marian Duff (1977) is de eerste zwarte vrouw in Nederland met een eigen museum voor moderne kunst: museum Oscam (Open Space Contemporary Art Museum) in Amsterdam-Zuidoost.

Marian Duff, spreker van de dr. Sophie Redmondlezing

Met haar museum biedt zij jongeren van kleur een plek en een opleidingstraject in de kunst. De wereld van kunst is wit maar door haar samenwerking met grote modemerken als Daily Paper, Patta en de Bijenkorf maakt zij impact. In haar museum komen kunstenaars, academici, museumdirecteuren en buurtbewoners elkaar tegen. Marian vindt het belangrijk dat jongeren van kleur zichzelf terug moeten zien in de kunstwereld. In musea, want kunst is voor iedereen. Kom en laat je inspireren door het verhaal van deze succesvolle vrouw die net als Sophie Redmond mensen inspireert.

museum Oscam (Open Space Contemporary Art Museum) in Amsterdam-Zuidoost.

De Sophie Redmond-lezing is een platform waarbij professionele vrouwen hun ervaringen met ons delen.

Op zondag

Vereniging Ons Suriname

Marian Duff

1
Gouden Vioolspeld

Over ons

Stichting Between The Lines heeft het initiatief genomen om jaarlijks een lezing te organiseren waar De Inspiratie Van Sophie Redmond centraal staat.

Dokter Sophie Redmond

Dokter Sophie RedmondLezing 2023 door Marian Duff

Op tot uur kunt u de Sophie Redmondlezing 2023 bijwonen.

Lezing "De inspiratie van Sophie Redmond" en de uitreiking van de Gouden Vioolspeld

Wie was dokter Sophie Redmond?

Dokter Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen maar zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste. Sophie schreef ook theaterstukken.

Sophie Redmond is een belangrijke vrouw geweest in de vrouwengeschiedenis van Suriname en wordt geroemd om haar karakter en doorzettingsvermogen. Sophie Redmond inspireert zestig jaar na haar dood nog steeds heel veel vrouwen.

Gouden Vioolspeld

Jaarlijks wordt deze onderscheiding toegekend aan een persoon die in de geest van Sophie Redmond, een persoon die inspireert en die wordt gezien als een rolmodel door buitengewone prestaties op maatschappelijk en/of cultureel gebied.

Nieuws

Geschiedenis

Tiende Sophie Redmondlezing

Spreker
Marian Duff
Gouden Vioolspeld
Regina Mac Nack

Achtste Sophie Redmondlezing

Spreker
Marian Spier
Gouden Vioolspeld
Twie Tjoa

Vierde Sophie Redmondlezing

Spreker
drs Cynthia Blanker
Gouden Vioolspeld
Gerda Havertong

Derde Sophie Redmondlezing

Spreker
dr Hariette Verwey
Gouden Vioolspeld
dr Hariette Verwey

Tweede Sophie Redmondlezing

Spreker
mr Ruth Wijdenbosch
Gouden Vioolspeld
Annemarie Hunsel

Eerste Sophie Redmondlezing

Spreker
dr. Joyce Sylvester
Gouden Vioolspeld
Thea Doelwijt

Event FAQs

Toegangsprijs

We vragen € 15,00. Niet dat we er rijk van worden, want hiermee hopen we de kosten te dekken: onkostenvergoeding voor de sprekers, aankleding van de zaal, de geluidstechnicus enz.

Moet ik reserveren?

Bezoekers die hebben gereserveerd gaan voor. De kans bestaat dat u bij grote drukte het evenement niet mee kan maken als u niet heeft gereserveerd.
Reserveren/aanmelden:info@double7fm.nl tel: 06 41 55 91 12

Welke activiteiten kan ik verwachten

Het draait om de 'inspiratie van Sophie Redmond'. Met de lezing deelt onze keynote speaker haar ervaringen, hoe ze obstakels heeft overwonnen om te komen waar ze nu is. In de praktijk is de lezing ook een plek waar vrouwen elkaar ontmoeten, waar vrouwen geïnspireerd worden tot nieuwe samenwerkingen.

Is er ook catering aanwezig

Jazeker. gedurende de middag zijn er heerlijke maaltijden uit de Surinaamse keuken verkrijgbaar (maaltijd is NIET bij de toegang inbegrepen).

Meer informatie

Bel voor vragen: 06 41 55 91 12

Media

Voorgaande edities

  • Dr. Harriette Verwey, keynote speaker van de Sophie Redmondlezing in 2015
  • Gouden Vioolspelddragers