Sprekers en gasten

Spreker van de Sophie Redmondlezing 2023: Marian Duff

10 jaar dokter Sophie Redmondlezing! Wij zijn ontzettend blij en trots om museumdirecteur Marian Duff te mogen verwelkomen als de keynote spreker van de dokter Sophie Redmondlezing 2023.

Marian Duff (1977) is de eerste zwarte vrouw in Nederland met een eigen museum voor moderne kunst: museum Oscam (Open Space Contemporary Art Museum) in Amsterdam-Zuidoost.

Marian Duff, spreker van de dr. Sophie Redmondlezing

Met haar museum biedt zij jongeren van kleur een plek en een opleidingstraject in de kunst. De wereld van kunst is wit maar door haar samenwerking met grote modemerken als Daily Paper, Patta en de Bijenkorf maakt zij impact. In haar museum komen kunstenaars, academici, museumdirecteuren en buurtbewoners elkaar tegen. Marian vindt het belangrijk dat jongeren van kleur zichzelf terug moeten zien in de kunstwereld. In musea, want kunst is voor iedereen. Kom en laat je inspireren door het verhaal van deze succesvolle vrouw die net als Sophie Redmond mensen inspireert.

museum Oscam (Open Space Contemporary Art Museum) in Amsterdam-Zuidoost.

De Sophie Redmond-lezing is een platform waarbij professionele vrouwen hun ervaringen met ons delen.

zondag

Vereniging Ons Suriname
Amsterdam

+/-100
Zitplaatsen

1
Gouden Vioolspeld

Over ons

Stichting Between The Lines heeft het initiatief genomen om jaarlijks een lezing te organiseren waar De Inspiratie Van Sophie Redmond centraal staat.

Dokter Sophie Redmond

Dokter Sophie RedmondLezing 2023 door Marian Duff

Op tot uur kunt u de Sophie Redmondlezing 2023 bijwonen.

Lezing "De inspiratie van Sophie Redmond" en de uitreiking van de Gouden Vioolspeld

Wie was dokter Sophie Redmond?

Dokter Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen maar zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste. Sophie schreef ook theaterstukken.

Sophie Redmond is een belangrijke vrouw geweest in de vrouwengeschiedenis van Suriname en wordt geroemd om haar karakter en doorzettingsvermogen. Sophie Redmond inspireert zestig jaar na haar dood nog steeds heel veel vrouwen.

Gouden Vioolspeld

Jaarlijks wordt deze onderscheiding toegekend aan een persoon die in de geest van Sophie Redmond, een persoon die inspireert en die wordt gezien als een rolmodel door buitengewone prestaties op maatschappelijk en/of cultureel gebied.

Media

  • Astrid Deira, keynote speaker van de Sophie Redmondlezing in 2018
  • Astrid Deira, keynote speaker van de Sophie Redmondlezing in 2018
  • Astrid Deira met Denise Jannah tijdens de Sophie Redmondlezing in 2018
  • Publiek tijdens de Sophie Redmondlezing in 2018

Locatie Amsterdam

Vereniging Ons Suriname
Hugo Olijfveld-huis
Zeeburgerdijk 19a 1093 SK Amsterdam

tel: 020- 693 50 57
Email: info@veronsur.org