Sprekers en gasten

Spreker van de Sophie Redmondlezing 2024: Eileen Stornebrink

Stichting Between the Lines (BTL), Vereniging Ons Suriname en de OBA nodigt iedereen uit voor de Sophie Redmondlezing. Dit bijzondere evenement, geinitieerd door Stichting Between the Lines, is een verbindingsplatform voor vrouwen waar inspiratie, dialoog en het vieren van vrouwelijke kracht centraal staan.

Met groot genoegen kondigen wij de keynote speaker aan voor de Dr. Sophie Redmondlezing 2024: Eileen Stornebrink, een jonge en veelbelovende architect en programmamaker met een indrukwekkend portfolio.

Reserveer hier uw kaarten

Eileen Stornebrink, afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, is medeoprichter van Studio Inscape, een innovatieve ontwerppraktijk met een diepgaande focus op architectuur, landschapsarchitectuur, ecologie en filosofie. Haar toewijding aan ruimtelijk onderzoek en interventies heeft niet alleen lokaal, maar ook internationaal impact gehad. In haar rol als keynote speaker zal Eileen Stornebrink haar inzichten delen over de cruciale verbinding tussen architectuur, ecologie en maatschappelijke vraagstukken. Haar ervaringen, waaronder samenwerkingen met het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) en bijdragen aan projecten in Nederland en Suriname, maken haar een inspirerende spreker voor de Dr. Sophie Redmondlezing. Wij kijken ernaar uit om Eileen Stornebrink te verwelkomen op dit bijzondere evenement, waar haar visie en expertise ongetwijfeld een waardevolle toevoeging zullen zijn aan de dialoog over de hedendaagse uitdagingen binnen de architectuur en stedenbouw.

De Sophie Redmond-lezing is een platform waarbij professionele vrouwen hun ervaringen met ons delen.

zondag

Vereniging Ons Suriname
Amsterdam

+/-100
Zitplaatsen

1
Gouden Vioolspeld

Over ons

Stichting Between The Lines heeft het initiatief genomen om jaarlijks een lezing te organiseren waar De Inspiratie Van Sophie Redmond centraal staat.

Dokter Sophie Redmond

Dokter Sophie RedmondLezing 2024 door Eileen Stornebrink

Op tot uur kunt u de Sophie Redmondlezing 2023 bijwonen.

Reserveer hier uw kaarten

Lezing "De inspiratie van Sophie Redmond" en de uitreiking van de Gouden Vioolspeld

Wie was dokter Sophie Redmond?

Dokter Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen maar zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste. Sophie schreef ook theaterstukken.

Sophie Redmond is een belangrijke vrouw geweest in de vrouwengeschiedenis van Suriname en wordt geroemd om haar karakter en doorzettingsvermogen. Sophie Redmond inspireert zestig jaar na haar dood nog steeds heel veel vrouwen.

Gouden Vioolspeld

Jaarlijks wordt deze onderscheiding toegekend aan een persoon die in de geest van Sophie Redmond, een persoon die inspireert en die wordt gezien als een rolmodel door buitengewone prestaties op maatschappelijk en/of cultureel gebied.

Media

  • Astrid Deira, keynote speaker van de Sophie Redmondlezing in 2018
  • Astrid Deira, keynote speaker van de Sophie Redmondlezing in 2018
  • Astrid Deira met Denise Jannah tijdens de Sophie Redmondlezing in 2018
  • Publiek tijdens de Sophie Redmondlezing in 2018

Locatie Amsterdam

Vereniging Ons Suriname
Hugo Olijfveld-huis
Zeeburgerdijk 19a 1093 SK Amsterdam

tel: 020- 693 50 57
Email: info@veronsur.org