Over Anita

Anita Plowell is geboren in Paramaribo en is -nadat ze naar Nederland kwam- begonnen bij Faya Lobi, programma-aanbieder bij Salto. In 2006 richtte ze met Cheryl Vliet Stichting Between The Lines op, een platform om hun cultuur- en mediainitiatieven in onder te brengen.

Anita is tweewekelijks op zaterdag te horen op Double7FM, een programma in de programmering van Salto Carribean FM. Vanuit dit radioprogramma zijn ook diverse evenementen ontstaan, zoals de Dr. Sophie Redmondlezing, de Pomwedstrijd/ Krioro Kukru festival en het Sranantongo Dictee.

Theater

Met stichting Between The Lines heeft Anita een platform om haar schrijf- en theaterambities ruimte te kunnen geven. Bij Double7FM is dat in de vorm van korte verhalen op de radio en met de productie van diverse hoorspelen.

Anita Plowell

In 2012 deed Anita mee met het Hollandse Nieuwe theaterfestival in het MC theater, met een voorstelling op 13 december. Haar schrijf- en organisatietalent resulteerde in 2017 in haar eerste grote theaterproductie: "1862 - Plantage strubbelingen", dat inmiddels in theaters in Amsterdam en Rotterdam wordt gespeeld.

Anita is in het dagelijks leven ambtelijk secretaris. Daarnaast loop je de kans om Anita tegen te komen als organisatie of MC bij evenementen.

">
 

Media

  • Toegangskaart MC theater Hollandse Nieuws reading Anita Plowell 13 dec 2012
  • Toegangskaart 1862 voorstelling 3 maart 2018
  • 1862 Plantage Strubbelingen