Tijdens De Grote Suriname-tentoonstelling organiseren Stichting Between the Lines en de Vereniging Ons Suriname i.s.m. De Nieuwe Kerk:

Talkshow: Sophie Redmond inspireert

  • op tot uur
  • in De Nieuwe Kerk Amsterdam

In de Talkshow 'Sophie Redmond inspireert' kijken we met een panel vanuit de verschillende perspectieven van Sophie Redmond naar hoe de positie van de Surinaamse vrouw in Nederland zich heeft ontwikkeld.

Dokter Sophie Redmond

Toegang

De Talkshow 'Sophie Redmond inspireert' is toegankelijk met een geldig entreebewijs voor de Grote Suriname Tentoonstelling.

Op de site van de Nieuwe Kerk kunt u alvast
toegangskaarten voor de tentoonstelling kopen

Op zondag

De Nieuwe Kerk
Amsterdam

Talkshow :
Sophie Redmond inspireert

3 vrouwen over de positie van de
Surinaamse vrouw in Nederland

Panel

Dit is het panel van de Sophie RedmondTalkshow

Marga Weimans

Marga Weimans

Modeontwerper

Tanja Jadnanansing

Tanja Jadnanansing

Voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost

Harriette Verwey

Harriette Verwey

Cardioloog in ruste

Over ons

Stichting Between the Lines organiseert organiseert jaarlijks in samenwerking met Vereniging Ons Suriname de Dokter Sophie Redmondlezing.

Stichting Between The Lines

Stichting Between The Lines (BtL)/ Double7FM wil een platform bieden voor het verzorgen en het organiseren van producties waarin elementen uit de afro en/of Surinaamse cultuur centraal staan.
Dit betreft o.a. de uitzending van Double7FM op Salto, maar ook evenementen als het Sranantongo Dictee in Rotterdam en Amsterdam, de Pomwedstrijd/ Krioro Kukru festival, de Dr. Sophie Redmondlezing en producties als hoorspelen en theaterstukken zoals 1862.

Wie was dokter Sophie Redmond?

Dokter Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen maar zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste. Sophie schreef ook theaterstukken.

Sophie Redmond is een belangrijke vrouw geweest in de vrouwengeschiedenis van Suriname en wordt geroemd om haar karakter en doorzettingsvermogen. Sophie Redmond inspireert zestig jaar na haar dood nog steeds heel veel vrouwen.

Dokter Sophie Redmond

Locatie Talkshow