Over ons

Stichting Between The Lines heeft het initiatief genomen om jaarlijks een lezing te organiseren waar De Inspiratie Van Sophie Redmond centraal staat.

Dokter Sophie Redmond

Wie was dokter Sophie Redmond?

Dokter Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen maar zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste. Sophie schreef ook theaterstukken.

Sophie Redmond is een belangrijke vrouw geweest in de vrouwengeschiedenis van Suriname en wordt geroemd om haar karakter en doorzettingsvermogen. Sophie Redmond inspireert zestig jaar na haar dood nog steeds heel veel vrouwen.

Gouden Vioolspeld

Jaarlijks wordt deze onderscheiding toegekend aan een vrouw die in de geest van Sophie Redmond, een vrouw die inspireert en die wordt gezien als een rolmodel door buitengewone prestaties op maatschappelijk en/of cultureel gebied.

zaterdag

Muiderkerk
Amsterdam

+/-200
Zitplaatsen

1
Gouden Vioolspeld

Sprekers en gasten

Drs. Georgine Acton is de spreker van de vijfde Sophie Redmondlezing

Drs. Georgine Acton

Drs. Georgine Acton geboren in 1944 te Suriname, in het district Coronie, vertrok in 1963 voor verdere studie naar Nederland. In 1992 sluit zij de officieren opleiding aan de Nederlandse politie academie in Apeldoorn met succes af. In 2001 wordt Georgine Acton benoemd tot Commissaris van Politie in Nederland. Voor haar persoonlijke carrière is dit een mijlpaal, maar ook voor de geschiedenis van zwarte vrouwen bij de politie. Zij wordt de eerste en enige zwarte vrouwelijke politie commissaris in Nederland en Europa.

In 1990 ontvangt zij de Emancipatieprijs van de gemeente Utrecht en in 2002 wordt zij geridderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Bij Koninklijk besluit wordt zij benoemd tot lid van het 4 en 5 mei comité. Als lid van het curatorium van de Anne Frank stichting, brengt zij de tentoonstelling van Anne Frank naar Suriname. In 2002 wordt zij benoemd tot de eerste voorzitter van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NINSEE)

Een bescheiden en zeer kundige vrouw die verschillende malen onderscheiden en gewaardeerd is zowel binnen het politie apparaat als daarbuiten. Ook na haar pensioen blijft Georgine Acton maatschappelijk betrokken onder andere als adviseur bij het ministerie van justitie en politie in Suriname.

Drs. Georgine Acton, een groot voorbeeld, een rolmodel voor iedereen. Een sterke vrouw, consequent, eigenzinnig en net als Sophie Redmond een doorzetter. Mevrouw Acton laat zich niet van haar pad afbrengen!

Shauntell Baumgard

Shauntell Baumgard

Violiste

Pravini

Pravini

Band

Geschiedenis

Vierde Sophie Redmondlezing

Spreker
drs Cynthia Blanker
Gouden Vioolspeld
Gerda Havertong

Derde Sophie Redmondlezing

Spreker
dr Hariette Verwey
Gouden Vioolspeld
dr Hariette Verwey

Tweede Sophie Redmondlezing

Spreker
mr Ruth Wijdenbosch
Gouden Vioolspeld
Annemarie Hunsel

Eerste Sophie Redmondlezing

Spreker
dr. Joyce Sylvester
Gouden Vioolspeld
Thea Doelwijt

Organisatie

Event FAQs

Toegangsprijs

We vragen € 10. Niet dat we er rijk van worden, want hiermee hopen we de kosten te dekken: Huur van de zaal, onkostenvergoeding voor de sprekers, aankleding van de zaal, de geluidstechnicus enz.

Moet ik reserveren?

Bezoekers die hebben gereserveerd gaan voor. De kans bestaat dat u bij grote drukte het evenement niet mee kan maken als u niet heeft gereserveerd.
Reserveren/aanmelden:info@double7fm.nl tel: 06 41 55 91 12

Welke activiteiten kan ik verwachten

Het draait om de 'inspiratie van Sophie Redmond'. Met de lezing deelt onze keynote speaker haar ervaringen, hoe ze obstakels heeft overwonnen om te komen waar ze nu is. In de praktijk is de lezing ook een plek waar vrouwen elkaar ontmoeten, waar vrouwen geïnspireerd worden tot nieuwe samenwerkingen.

Is er ook catering aanwezig

Jazeker. Vanaf 18 uur is de inloop en zijn er heerlijke maaltijden uit de Surinaamse keuken verkrijgbaar (maaltijd is NIET bij de toegang inbegrepen).
Ook tijdens de pauze (rond 20 uur) kunt u daar terecht voor een kleine hapje.

Meer informatie

Bel voor vragen: 06 41 55 91 12

Media

  • Dr. Harriette Verwey, keynote speaker van de Sophie Redmondlezing in 2015
  • Gouden Vioolspelddragers